C: Bygg uteserveringar vid Stadsbiblioteket

Tillåt servering vid Spelbomskans torg igen, tycker Christina Linderholm (C).
Tillåt servering vid Spelbomskans torg igen, tycker Christina Linderholm (C).
Kafévagnarna vid stadsbibblan fick tummen ner av stadsbyggnadskontoret.
Nu ger sig Centerpartiet in i debatten.
– Det är trist att man bara säger nej, säger Christina Linderholm (C).

Mitt i Vasastan skrev om förslaget i slutet av oktober. En entreprenör ansökte om att bygga två serveringsbodar på Spelbomskans torg intill Stadsbiblioteket, men fick tummen ner av stadsbyggnadskontoret.

Enligt tjänstemännen på förvaltningen skulle bodarna ta upp för mycket plats på torget som är en allmän plats. Dessutom skulle den tillhörande uteservering placeras på parkmark där det inte finns någon byggrätt.

C: ”Det är trist”

Nu reagerar Centerpartiet på stadsbyggnadskontorets bedömning. I dag lämnade de in ett yttrande till stadsbyggnadsnämnden där de föreslår att ansökan godkänns.

– Vi tycker att det är trist att man bara säger nej till fler aktiviteter på våra gator och torg. Jag ser inga problem med ansökan som den ser ut i dag, säger Christina Linderholm, Centerpartiets gruppledare i stadsbyggnadsnämnden.

Är det bra att låta privata aktörer ta plats på allmänna platser?

– Öppna platser ska vara till för allmänheten. Det blir inte en stängd plats för att man har en bar eller kafé där. Nu är det försäljning av frukt och grönt, men inte mer än så.

Det är inte första gången som servering på torget väcker diskussion. För flera år sedan hade man en ölservering här, som fick stängas ned efter protester.

Ikväll tas förslaget upp i stadsbyggnadsnämnden.