ANNONS

”Vi ska bygga på Danderydbornas villkor”

Kommunstyrelsen i Danderyd
Joachim Gahm (KD), Hanna Bocander (M), Johanna Hornberger (M) och Bengt Sylvan (L)
Den nya kommunstyrelseordförande i Danderyd har en bakgrund i byggbranschen. Nu ska hon leda koalitionen M + KD + L som har lovat att bromsa byggandet.
– Vi kommer behöva bygga även fortsättningsvis men i en ökad dialog och lyhördhet, säger hon.
ANNONS

Danderydborna är kritiska till byggande, det visade sig bland annat efter valet i september 2018. Många väljare gick över till Centerpartiet vars största valfråga var att värna om den gröna trädgårdsstaden Danderyd.

Den styrande koalitionen av Moderater, Kristdemokrater och Liberaler var således tvungna att byta politisk inriktning och enades om att nu ska Danderyd bevaras som villa- och trädgårdsstad.

Kommunstyrelsen i Danderyd

Joachim Gahm (KD), Hanna Bocander (M), Johanna Hornberger (M) och Bengt Sylvan (L) är frontfigurer i den styrande koalitionen.

Men byggas ska det också i framtiden, säger Hanna Bocander.

– Vi har lyssnat på Danderydsborna. Vi kommer behöva bygga även fortsättningsvis men i en ökad dialog och lyhördhet, med kommuninvånarna och de olika miljöerna vi har i kommunen. Vi är präglade av att vara en modern trädgårdsstad och det ska vi fortsätta vara. Och vi ska bygga på Danderydbornas villkor.

När Bocander blir kommunstyrelsens ordförande i Danderyd den 1 januari, kommer hon senast från jobbet som marknadschef på grundläggningsföretaget Hercules.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.