ANNONS

S vill bygga idrottsplats i Salem

Arne Närström
Arne Närström vid Lövhagen nära infarten till Salem. Här vill partiet se idrottsplatsen.
Socialdemokraterna står på sig om att Salems kommun borde bygga en idrottsplats med idrottshall i kommunen. Men Alliansen menar att det blir för dyrt.
ANNONS

Socialdemokraterna i Salem står fast vid íden om att Salems kommun borde anlägga en idrottsplats med hall i Salem. Det framgår av partiets skuggbudget för nästa år. Både Bintebo på väg mot tennishallen och Lövhagen vid Förrådsvägen finns markerade som möjliga platser i kommunens översiktsplan.

– Det fungerar inte med Skogsängs. Det är trång på helgerna och jobbigt med trafiken. Den är inte optimal för föreningarna, säger oppositionsrådet Arne Närström (S).

Partiet vill att kommunen satsar på en enkel, liten idrottshall vid nya skolan i Fågelsången, istället för en idrotthall med fullstor planyta. Partiet vill istället satsa pengar från Fågelsången på en idrottsplats med idrottshall. Lövhagen är partiets huvudspår.

– Vår bedömning är att det skulle kosta 80-100 miljoner kronor. Men vi har inte bett tjänstemännen räkna på det. Det handlar om en gräsplan med löparbanor runt. Inget märkvärdigt, och vi talar inte om någon jättehall med 1 000 sittplatser, säger Arne Närström.

Kommunstyrelsen ordförande Lennart Kalderén (M)  har dock en helt annan bild av vad idrottsplats och hall skulle kosta. Han talar om 200 miljoner kronor.

– Det är inte aktuellt med någon idrottsplats med hall. Det finns inte utrymme.  Banorna och fotbollsplanen ska ha en viss kvalité och det behöver till exempel dras fram vatten- och avlopp till Lövhagen, säger Kalderén.

I sin skuggbudget har Socialdemokraterna också andra idéer som berör idrotten. Partiet skriver att kommunen bör vara beredd att ta över driften av ishallen, att fotbollsplanerna behöver få belysning och man vill se konstgräs på någon av grusplanerna i Salemdelen av kommunen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.