Sedan fem personer omkom i en hissolycka i Ursvik för ett år sedan har facket utlyst fyra skyddsstopp på samma bygge, vilket TV4 var först med att rapportera.
Fackförbundet Byggnads har sagt till Mitt i att de brister som har upptäckts är allvarliga och att det råder en "nonchalans" bland entreprenörerna.
Huvudentreprenören Andersson Company har en annan bild av läget.
"Vi tar arbetsmiljöfrågorna på mycket stort allvar och vår inställning är att ingen ska behöva skadas på våra arbetsplatser", skriver vd:n Patrik Toresäter i ett mejl till Mitt i.
Byggnads säger att ni brister i samordningen när det gäller vem som ansvarar för att brister åtgärdas?
"Vi anser att vi har bra och tydliga rutiner för att sköta samordningen på arbetsplatsen. Vi gör dagliga kontroller av det arbete som sker, vi genomför skyddsronder och vi följer upp och samordnar säkerhetsarbetet på veckovisa samordningsmöten."
"Inte seriös kritik"
Kontrollerna har intensifierats sedan hissolyckan för ett år sedan, skriver Patrik Toresäter. Vid två av dessa, där Byggnads medverkade, upptäcktes bristerna som resulterade i totalt fyra skyddsstopp, fortsätter han.
"Skyddsstoppen visar på att kontroller behövs för att säkerställa att arbetet utförs på rätt sätt. Vid våra egna kontroller och ronder hittar vi också brister som behöver åtgärdas", skriver Toresäter, som tillägger att det arbetet behöver utvecklas ständigt.
Patrik Toresäter, vd på huvudentreprenören Andersson Company.
Privat
I mediebevakningen som följde på hissolyckan har antalet underentreprenörer tagits upp som en säkerhetsrisk.
Den kritiken är inte seriös, tycker Patrik Toresäter.
"Inget visar på att den här olyckan hade något med antalet underentreprenörer att göra. Genom att anlita underentreprenörer ser vi till att olika moment utförs av företag med specialistkompetens på ett säkert och effektivt sätt."
Hur är situationen på bygget nu?
"Vi har ett bra samarbete på platsen och vi tycker att produktionen på plats löper på bra. I dagarna färdigställer vi det första trapphuset."
Enligt honom är hela projektet färdigställt i slutet av mars.