Näsby slott bygger nya hotellrum – i källaren

Näsby slott i Täby bygger nya hotellrum i källaren på flygeln. Dessa ska få en så kallad "sjunkande trädgård".
Näsby slott i Täby bygger nya hotellrum i källaren på flygeln. Dessa ska få en så kallad liten "sjunkande trädgård" mot sjön.
Näsby slott har inte bara genomgått en omfattande renovering och fått nya hotellrum i den gamla mässen.
Snart ska även hotellrummen i parkflygelns källare vara klara.

Fastighetsutvecklaren Niam äger både marken runt slottet där det ska byggas bostäder och själva slottsbyggnaden som varsamt restaurerats. Förutom att slottet i våras fick 27 nya hotellrum i byggnaden som under Sjökrigsskolans tid var mässen pågår arbetet med att färdigställa ännu fler hotellrum.

Näsby slott håller här i parkflygeln på att färdigställa sex helt nya hotellrum med utgång till en liten terass med rabatter.

De nya hotellrummen i parkflygeln ska vara klara under juni. Så här såg det ut på platsen för en dryg vecka sedan.

Sex nya hotellrum med uteplats

Slottshotellet ska i parkflygeln närmast slottet öppna sex nya rum ut mot vattnet. Hotellrummen ligger i det som tidigare var källaren, men ska alla få utgång nedsänkt liten uteplats omgiven av grönska.

Hotellrummen ska stå klara under juni, enligt planen.

Gröna växter planteras utanför terassrummen i parkflygeln på Näsby slotts hotell i Täby.

Ormbunkar och andra gröna växter planteras i en sluttande rabatt ner mot uteplatserna.

Bli kafé i äppelträdgården

Det händer saker även på andra håll i slottsparken. Förra veckan tog Niam första spadtaget för parhus och bostadsrätter som ska stå klara i norra parken redan under nästa år.  Totalt ska det blir 350 bostäder, parhus, bostadsrätter och seniorboenden, när alla etapper är genomförda.

Enligt detaljplanen ska det också byggas ett kafé i anslutning till äppelträdgården. Men det projektet ligger dock i den sista etappen, enligt Niam.