ANNONS

Bygget av Haningeterrassen försenat

Cirka 600 bostäder, restauranger och butiker - det är Haningeterrassen. De nya kvarteren kan också komma att innehålla ett nytt specialistsjukhus.
Cirka 600 bostäder, restauranger och butiker - det är Haningeterrassen. De nya kvarteren kan också komma att innehålla ett nytt specialistsjukhus.
Vad händer egentligen med bygget av Haningeterrassen? Enligt tidigare besked skulle det redan ha varit i gång.

Nu är senaste budet att bygget ska starta i april/maj.
ANNONS

För ett och ett halvt år sedan flyttades all busstrafik framför Handenterminalen ut till Nynäsvägen. För ett år sedan startade kommunen sitt arbete med att dra kablar, ledningar och förbereda för nya vägar. Nu är det arbetet klart – med ett halvårs försening.

– Vi hade nog en allt för optimistisk tidsplan där vi trodde att mycket kunde göras parallellt, men det visade sig att kommunen först behövde bli klar med kanalisationen. Först senare kunde omkopplingen av fiber starta, säger Vesa Tuomainen, kommunens projektledare för Haningeterrassen.

I månadsskiftet april/maj ska Riksbyggen sätta spaden i marken för 18-våningshuset Blicken vid Poseidonbron, medan byggstarten för den underjordiska bussterminalen har skjutits fram till maj.

– Vi har behövt samordna projekteringshandlingar med alla inblandade parter, men nu är vi igång med en upphandling, säger Håkan Karlsson, projektchef på Sveanor.

Enligt Vesa Tuomainen väntar kommunen med att bomma igen parkeringen vid terminalen tills det blir absolut nödvändigt.

– Vi kommer att informera om alternativa p-platser i närområdet på vår webbsida en månad innan, men det är klart att det blir färre, säger han.