ANNONS

Bygget av nya p-platsen stoppat

Bygget av den efterlängtade parkeringsplatsen på Attackvägen har stått stilla i ett par veckor.

Anledningen: bygglov saknas och Trafikverket har tvingats avbryta arbetet.
ANNONS

Under lång tid har parkeringssituationen i Barkarby centrum varit ansträngd – i januari förra året gjorde Trafikverket om 30 parkeringsplatser vid Attackvägen till en byggarbetsplats för projekt Mälarbanan. Småföretagarna i centrum märkte snabbt av att kunderna fick svårare att hitta parkering.

Den nya p-platsen på Attackvägen är nära att färdigställas. Men plötsligt stannade arbetet av. Anledningen: ej godkänt bygglov.

– Vi har gjort arbeten som vi bedömt kan göras innan bygglovet, men vi jobbar nu för att göra klart detta tillsammans med kommunen, säger Meta Moberg, kommunikationsansvarig på Trafikverket.

Den ursprungliga bygglovsansökan behövde kompletteras och kommunens trafikingenjörer jobbar just nu i samråd med representanter från Trafikverket för att ta fram ett förslag som godkänns av båda parter.

– Ärendet är under behandling och det prioriteras men det går inte att säga när arbetet kan komma igång igen, säger Helena Fermsjö, bygglovshandläggare.

Byggstoppet skapar oro hos handlarna.

– Det stannade av när vi äntligen såg slutet på det här eländet, säger Lisa Schilcher som driver Möbelverkstan och fortsätter:

– Det är förödande för oss som äntligen tänkt att nu kan vi få tillbaka våra kunder. Vi måste försöka jobba ikapp det vi förlorat under de senaste 1,5 åren.

Att inte alla bygglov finns klara är, enligt Meta Moberg, inte konstigt.

ANNONS

– Vi gör så otroligt många jobb vid Mälarbanan – allt från stora stationer till små cykelställ – och då måste vi ta det lite allt eftersom. Vi kan inte skicka ut ett bygglov för hela projektet eftersom det kan hända saker och ske ändringar längs vägen, säger hon och tillägger:

– Vi förstår att det är en tuff situation för företagarna, men det är tyvärr konsekvenser som blir när vi bygger ut spåren. Så fort bygglovet är godkänt sätter vi igång igen.

Vi förstår att det är en tuff situation för företagarna.Meta Moberg, Trafikverket

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.