ANNONS

Byggfel stoppar idrott i sporthall

Skarpnäckshallen har sådana byggfel att den fått stänga två gånger sedan invigningen i september.

Och i förra veckan varnade man för att det kan bli fler stängningar.
ANNONS

– Den här hallen ser ut som ett riktigt hobbybygge, säger en av de tränare som använder Skarpnäckshallen.

Skarpnäckshallen, som tidigare stod på Södermalm, invigdes så sent som i september. Många klubbar och skolor såg fram emot att få en fullstor idrottshall till området, där det tidigare varit stor brist. Men de har inte kunnat utnyttja hallen särskilt mycket. Det första som hände var att taket i entrén bågnade ordentligt.

– Man satte först upp provisoriska stöttor, men sedan så fick man dit en pelare för att hålla upp taket, berättar tränaren.

Under arbetets gång fick hallen hålla stängt. Och kort därefter uppstod nästa problem – takläckage. På Stockholms kommuns hemsida meddelades att hallen tyvärr var tvungen att hållas stängd eftersom ”vattendroppar tränger in och droppar ner över stora delar av golvytan”.

På fastighetskontoret, som för närvarande har hand om anläggningen, hade man i förra veckan ingen på plats som kunde svara på Lokaltidningen Mitt i:s frågor. Man hänvisade till idrottsförvaltningen.

– Jag har inte så mycket detaljer, det är mest den sista händelsen jag känner till. Det blev kondens i isoleringen vilket gjorde att det droppade ner på golvet, säger Roger Karlsson, enhetschef på idrottsförvaltningen.

Anläggningschefen Åke Eriksson varnar nu för fler stängningar.

– Vi måste nog stänga några dagar igen för att de som har byggt hallen ska kunna vidta åtgärder.

ANNONS
Fakta

Flyttbar hall

Idrottshallen är en demonterbar hall som tidigare legat på Södermalm i väntan på nya Skanstullshallen. Det är en fullstor idrottshall med en spelplan på 20 gånger 40 meter.

Byggnaden har ett bygglov på fem år, men det kommer troligen att förlängas i fem år till.