Byggmontör föll tre meter

Montören föll i en byggställning.
Montören föll i en byggställning.
Han hade gått alla säkerhetsutbildningar och säkerhetsselen var på.
Men byggmontören slarvade när han satte den på sig och föll tre meter från en byggställning vid centrum.

Det var för tio dagar sedan som ett regntak skulle tas ner i närheten av centrum. Arbetslaget informerades om vad som skulle göras och om riskerna. Montören hade på sig säkerhetssele och annan säkerhetsutrustning.

Men när han skulle kroka fast sig i livlinan kollade han inte att den blev ordentligt fastsatt. Det lossnade och han föll tre meter ner genom byggnadsställningen.

Skrapsår

– Jag skulle påstå att det är extremt ovanligt, säger Mats Isaksson, arbetschef på byggföretaget. Vi har genomgångar av vad som är farligt men ändå är olyckan framme ibland. Ofta på de här inte så farliga momenten, för att man gjort det så många gånger att man räknar med att det ska fungera.

Montören klarade sig turligt nog utan större skador.

– Han skrapade sig lite på benet och kinden. Jag skickade honom till läkaren för kontroll och han var tillbaka på jobbet dagen efter. Jag är glad att det gick bra. Även om det är ett kort fall kan man göra sig illa.

Men tre meter är väl högt?

– Vi kan jobba från två meters höjd upp till hundra. Då är tre meter relativt lite. Men jag skulle förstås inte vilja hoppa från tre meters höjd ner på huvudet.