ANNONS

Byggnadsnämnd ger grönt ljus för linbana

Linbana finns till exempel på spanska ön Madeira – men kan även dyka upp i Sollentuna.
Linbana finns till exempel på spanska ön Madeira – men kan även dyka upp i Sollentuna.
Igår kväll kom ett enhälligt beslut från kommunen – stadsbyggnadsnämnden vill gå vidare med byggandet av en linbana mellan Väsjön och Häggvik.
– Vi är definitivt en bra bit närmre att få igenom det nu, säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i nämnden.
ANNONS

Frågan om linbanan mellan Väsjön har tagits upp i stadsbyggnadsnämnden och en fördjupad undersökning har nu godkänts, vilket innebär att ärendet går vidare till kommunstyrelsen som ska säga sitt.

– Stadsbyggnadsnämnden är enig och anser att det är ett alldeles utmärkt beslut att gå vidare med det här projektet, säger nämndens ordförande Thomas Ardenfors (M).

Beslutet fattades igår vid 18-tiden under stadsbyggnadsnämndens sammanträde.Många har varit skeptiska till projektet och hur många det egentligen kommer vara till nytta för. Hur ser du på det?

– Jag förstår oron, det är naturligt att vara kritisk när det dyker upp nya lösningar som inte finns på så många andra håll, säger Thomas Ardenfors.

Han fortsätter.

– Häggvik och Väsjön, som är primärpunkter för linbanan, kommer ju utökas med flera tusen bostäder var de kommande 10-15 åren. Jämfört med busstrafik ger linbanan en annan robusthet och turtäthet, utan att belasta de redan välfyllda gatorna ytterligare.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.