Tyck till om byggplanerna – här hålls öppna möten

byggkran
Tyck till när staden har samråd om nya byggplaner – mycket är på gång.
Två samrådsmöten för allmänheten om byggplaner och stadsvisioner hålls i dagarna. Bland annat åker Stockholms stadsplanerare just runt till alla stadsdelar för att presentera förslaget på ny översiktsplan – framtidens karta över platser att bebygga. 

I Söderort kommer det att byggas en hel del bostäder nära tunnelbanan. Många byggprojekt är på gång i Hammarby-Skarpnäck och flera detaljplaner har varit eller är ute på samråd med möjlighet för alla att tycka till. I området runt korsningen Malmövägen/Ystadsvägen i Björkhagen är det aktuellt att ta beslut om en ny detaljplan. Där handlar det om planer för nyproduktionen av 38 lägenheter och dra om en bit av Malmövägen. Förhoppningen är att korsningen ska bli mer trafiksäker och löftet är att bevara naturmarken norr om den planerade bebyggelsen. De som vill veta mer eller tycka till kan gå på det öppna samrådsmötet, som hålls tisdag kväll den 22 november på Skarpnäcks Stadsdelsförvaltning, Björkhagsplan 6, Johanneshov.

Två dagar senare är det presentation av detaljplanen för ett flerbostadshus på Vikstensvägen i Kärrtorp. Samrådsmötet hålls i Fyrkanten, Tekniska nämndhuset, Kungsholmen.

Även förslaget på Stockholms nya översiktsplan är ute på samråd. Där handlar det om de stora penseldragen i stadsplaneringen och visioner som i vissa fall sträcker sig 25 år framåt i tiden. Fram till den 10 januari 2017 har Stockholmarna möjlighet att säga sin åsikt om förslaget. Stockholm har som långsiktigt mål att bygga 140 000 bostäder. Förslaget på ny översiktsplan presenteras vid möten i varje stadsdel. Den 29-30 november finns möjlighet att träffa stadsplanerare och höra om förslaget i Bagarmossens centrum, kl.11-19.

Det går förstås också bra att ta del av förslaget till ny översiktsplan och olika detaljplaner via stockholm.se. Synpunkter och förslag på ändringar kan även göras via webben. Här är Lokaltidningen Mitt i:s stora dokument om nya översiktsplanen och byggplaner i Hammarby-Skarpnäcksområdet.