ANNONS

Nu byggs nya höghus i Kungsängen

Projektet går under namnet Kungsvyn och de flesta lägenheterna har egen balkong.
Projektet går under namnet Kungsvyn och de flesta lägenheterna har egen balkong.
Snart sätter HSB igång bygget av fyra flerfamiljshus med uppemot sju våningar i Kungsängen. De kommer att stå ovanför Enköpingsvägen med 150 meter från centrum.
ANNONS

– Vi har fått ett bra mottagande från marknaden. Mäklare i området tror på projektet och tycker att lägenheterna ligger inom en bra prisklass, säger Peter Lundmark, försäljningschef på HSB Bostad.

Totalt byggs fyra flerfamiljshus om fem till sju våningar. De kommer att torna upp sig på berget ovanför Enköpingsvägen och järnvägen, med 150 meter till Kungsängens centrum.

Här är det nya bostadsområdet Kungsvyn i Kungsängen. Illustration: Studio Superb.

Byggstarten är planerad till oktober, men första inflyttning kommer inte äga rum förrän i tredje kvartalet 2020, enligt preliminärt schema.

Hur är läget på marknaden just nu?

– Vi har sålt lite mer än planerat, så därför har HSB:s styrelse nu gett projektet grönt ljus. I grund och  botten är läget bra, med stor omsättning och stor rörlighet på marknaden. Nyproduktion har fått sig en törn, men just nu ser vi en klar ljusning. Folk är tillbaka på visningar för alla våra projekt, säger Peter Lundmark.

Hittills har drygt 25 av totalt totalt 76 lägenheter sålts. De har ett till fyra rum med kök och priserna sträcker sig från 1 600 000 till 4 450 000 kronor.

Kungsvyn sett från Mälar-hållet. Illustration: Studio Superb.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.