Byggstart för 188 bostäder nära Telefonplan

Bostäderna ska ha tillgång till en gemensam takterrass. Inflyttning beräknas börja 2019.
Bostäderna ska ha tillgång till en gemensam takterrass. Inflyttning beräknas börja 2019.
Nu tas första spadtaget för projektet Metronomen i Västberga.
Det handlar om 188 lägenheter – de flesta tvåor – med en gemensam takterrass.
I huset kommer det också att finnas en förskola.

Det är på Radiusbacken i Västberga, nära Telefonplan, som SSM ska bygga 188 bostäder. Några av dem är treor eller fyror, men merparten är små tvåor i storlekarna 39-51 kvadratmeter.

– De kommer att bli yteffektiva, tanken är att det ska gå att bo två personer i lägenheten, säger Jennifer Eriksson, projektledare för markmad och försäljning på SSM.

Högst upp i huset blir det en gemensamhetslokal med tillhörande takterrass.

– Där kan boende i huset träffas och umgås, säger Jennifer Eriksson.

Huset kommer även att innehålla en förskola, men den är mer riktad mot utvecklingen i närområdet är Metronomen-projektet.

De 188 bostäderna är nämligen tänkta för ”morgondagens urbaniter”, en målgrupp utan barn som inte vill vill bo mitt i stan, men ändå ha ett hyfsat centralt läge och goda kommunikationer. Genom att bo på mindre yta ska man ha råd med annat, resonerar SSM.

Men stora belopp är det förstås ändå. Köparna har betalat mellan 2,7 och knappt 4 miljoner kronor för en tvåa. En trea med egen terrass kostar över 5,5 miljoner.

Just nu är alla utom en handfull bostäder sålda.

Startskottet för bygget går i dag på tisdagseftermiddagen då biträdande finansborgarrådet Stefan Hansson (S) och SSM:s vd Mattias Roos tar ett symboliskt första spadtag.