ANNONS

Byggstart för 194 hyresrätter vid Väsby Entré

Illustration över de nya bostadshusen.
Illustration över de nya bostadshusen.
Tre nya bostadshus med 194 hyreslägenheter ska byggas vid stationsområdet i Upplands Väsby. 165 av lägenheterna är reserverade för ungdomar och studenter.
Byggprojektet är en del av Väsby Entré och det första att sjösättas.
ANNONS

Jätteprojektet Väsby Entré har dragit i gång. Först ut att byggas är tre bostadshus med totalt 194 hyreslägenheter vid Väsbyån. 165 av lägenheterna är reserverade för ungdomar mellan 18 och 26 år samt studenter.

Väsbyhem är beställare och bygger tillsammans med Serneke.

– Det finns en stor andel ungdomar och studenter i Väsby som har svårt att ta sig in på bostadsmarknaden. Det här är en del i arbetet med att underlätta för den gruppen, säger Väsbyhems vd Amra Barlov Lindqvist.

100 lägenheter omvandlas till ungdomslägenheter

Hon berättar att man i nuläget även håller på att omvandla befintliga lägenheter i Väsby till ungdoms- och studentlägenheter.

– Vi har satt som mål att under två år, 2017 och 2018, omvandla 100 stycken befintliga lägenheter i Väsby till ungdoms- och studentlägenheter så att den här gruppen enklare ska komma in på bostadsmarknaden.

Det första spadtaget för bostadsbygget togs i slutet av augusti. Första inflyttningen är planerad till 2019. Kostnaden för projektet har inte fastställts.