Nu byter Mörby vårdcentral namn – blir Danderyds vårdcentral

Danderyds vårdcentral, Mörby vårdcentral
Camilla Lannefors (tv) med receptionist, Anette Engfors på vårdcentralen i Danderyds centrum.
Snart byter Mörby centrum namn till Danderyds centrum. Redan nu förbereder centrumets vårdcentral inför namnbytet och byter till Danderyds vårdcentral.

Från och med den 1 juni byter vårdcentralen i Mörby centrum namn till Danderyds vårdcentral.

Bytet görs redan nu för att anpassas till det kommande namnbytet av centrumet.

– Vi kommer att ha öppet hus i samband med namnbytet som information till Danderyds invånare, säger Camilla Lannefors som är verksamhetschef på vårdcentralen.

Öppet hus 3 juni

Vårdcentralen byter namn den 1 juni och håller öppet hus den 3 juni där alla är välkomna. Även politiker och läkare är inbjudna. Det lovas fiskdamm och nallesjukhus för de yngsta.

De fem olika delarna av vårdcentralen består av Danderyds vårdcentral, Danderyds rehab, Danderyds barnläkarmottagning, Danderyds BVC, Danderyds akademiska och är numer samlade på våning fem i centrum.

Vårdcentralerna får ett större ansvar när inte patienter styrs bort från akutsjukhusen.

– Politikerna försöker slussa ut patienter från akutsjukhusen till primärvården och då är det viktigt att vi kan möta det behovet. För att undvika att patienter slussas hit och dit har vi flera yrkeskategorier under ett och samma tak, säger Camilla Lannefors.

En av fördelarna med att ha flera yrkeskategorier tycker blir att läkare och vårdpersonal kan ta hjälp av varandras kunskaper.

– Det är fantastiskt att ha en barnläkarmottagning ihop med husläkarmottagning. Allt blir så mycket lättare, säger Camilla Lannefors.