Min lokala hjälte

C-politiker drev politik under falskt namn – avgår

valsedlar
Andersson blev framröstad som sig själv men valde att agera under falskt namn.
C-politikern skrev 20-tals mail till kommunen under ett påhittat namn. Nu avsäger sig Mattias Andersson (C) sin kommunala uppdrag.

Det var tidningen Vallentuna Nyheter som avslöjade att c-politikerna Mattias Andersson under flera år kommunicerat med kommunen och med den politiska oppositionen under falskt namn.
– Det stämmer och han har erkänt, säger Sofia Segergren (C), gruppledare för Centerpartiet i Vallentuna och vice ordförande i kommunstyrelsen

Som den påhittade personen Sabina Wallenstam har han haft synpunkter på kollektivtrafiken i Brottby, skyltning till fotbollsplaner och underhåll av Karbyskolan i Brottby. Bara med kommunledningskontoret har han haft kontakt ett 20-tal gånger de senaste sex åren, enligt en koll som Mitt i har gjort.

Genom åren har Sabina Wallenstam varit ett vanligt förekommande namn på kommunens postlistor.

Enligt Vallentuna Nyheter har han också haft kontakt med opposition och på så sätt försökt påverka politiken under falskt namn.

Sofia Segergren, är upprörd över hans agerande.
– Ingen person ska agera under pseudonym i en demokrati och ett öppet samhälle. När man dessutom är förtroendevald har man alla möjligheter att påverka ändå.

Sofia Segergren säger att hennes förtroende för Mattias Andersson är skadat. I dag meddelade Kretsstyrelsen för Centerpartiet i Vallentuna att Andersson nu avsäger sig sina kommunala uppdrag som politiker. Kretsstyrelsen vill också att han ska avsäga sig alla övriga uppdrag där han företräder Centerpartiet.
– Han har tagit rätt beslut i att avsäga sig sina uppdrag. Nu kan vi få driva politik sansat och konstruktivt på det sätt man ska göra, säger Sofia Segergren.

Kretsstyrelsen har även informerat Centerpartiet centralt om det inträffade.

Mitt i har sökt Mattias Andersson för en kommentar.