Caféer på Lidingö tar plats i White guide

Malin Tannlund och Anna Björlin på Lidingö bröd och pâtisserie.
Malin Tannlund och Anna Björlin på Lidingö bröd och pâtisserie.
Den 8 maj presenteras årets bästa caféer i White guide.
På Lidingö finns två av landets främsta.

Både Lidingö bröd och pâtisserie och Långängens gård är sedan tidigare med i White guide, som några av landets bästa caféer. I guiden för 2017, som släpps den 8 maj, behåller caféerna sina platser.

– Det är väldigt kul att vara med, säger Anna Björlin, en av Lidingö bröd och pâtisseries delägare.

Hon tror att platsen i White guide gör att fler hittar till caféet.

– Det märks att man är omnämnd. Folk har ju koll och vill ha tips.

Och för att behålla platsen gäller det att hålla hög nivå – hela tiden, eftersom White guide gör kontroller då och då.

– Jag följer dem på Instagram och har sett att de har lagt upp när de varit här. Så de är här och kollar oss ibland, så man får alltid vara beredd. Det är kul att de tar sig ut till ön, säger Anna Björlin.

Hon tror att det handlar om att allt bakas på plats och att bageriet använder bra råvaror.

På samma sätt resonerar man på Långängens gård.

– Vi tittar på att varje produkt ska vara bra. Alltifrån kaffevalet till vilka kalla drycker vi ska ha, säger ägaren Patrik Gadelius.

Han hoppas på att snart få ett ännu bättre betyg.

– Vi vet att vi har blivit bättre sedan första gången vi var med. Vi ställer oss alltid frågan vad vi kan göra för att bli bättre.