ANNONS

Utbildningsdirektören får fallskärm värd 1,5 miljoner kronor

Mikael Caiman Larsson. Porträttbild taget av Botkyrka kommun och kan användas.
Caiman Larsson lämnar uppdraget som utbildningsdirektör på Botkyrka kommun.
Botkyrka kommun och utbildningsdirektören Mikael Caiman Larsson går skilda vägar.
Enligt kommunen slutar han självmant efter dialog med kommunledningen.
Han får med sig ett avgångsvederlag värt drygt 1,5 miljoner kronor.
ANNONS

Avgångsvederlaget som tecknats med utbildningsdirektören Mikael Caiman Larsson omfattar 15 månadslöner på 98 000 kronor samt möjlighet till personligt stöd för cirka 50 000 kronor.

Enligt meddelandet på Botkyrka kommuns hemsida väljer han själv att sluta efter dialog med den politiska ledningen och kommunledningen.

Hade Caiman Larsson fått vara kvar om han ville?

– Då Mikael har valt att i samråd med kommunledningen ta beslutet att lämna Botkyrka kommun har detta inte diskuterats, skriver kommundirektören Leif Eriksson i ett mejl till Mitt i.

Utköp av anställda är inget ovanligt i kommuner. En granskning som Mitt i gjorde för två år sedan visade att Botkyrka kommun kommunen köpt ut nästan 100 anställda för ett värde på drygt 18 miljoner kronor.

Förre kommundirektören Mattias Jansson slutade tidigare i år efter eget beslut – men utan att få avgångsvederlag.

ANNONS

Caiman Larsson slutar också på eget initiativ – men får avgångsvederlag?

– Beslutet att Mikael lämnar uppdraget som utbildningsdirektör har tagits i dialog och samråd med kommunledningen. Avslutet har skett i enlighet med riktlinjen för anställningsvillkor för förvaltningschefer i Botkyrka. Mikael har valt möjligheten att avsluta sitt uppdrag med avgångsvederlag, svarar Leif Eriksson via mejl.

”Ett stort tack till alla lärare och elever”

Mitt i söker Caiman Larsson för en kommentar. På kommunens hemsida sade han på tisdagskvällen:
”Jag har tillsammans med den politiska ledningen och kommunledningen tagit beslutet att lämna uppdraget som utbildningsdirektör i Botkyrka. Efter knappt fyra år i kommunen ser jag att det behövs ett nytt ledarskap för att fortsätta utvecklingen mot en likvärdig skola. Jag vill rikta ett stort tack till alla lärare och elever i Botkyrka som varje dag gör ett fantastiskt jobb i våra skolor”