ANNONS

Camillas bakblogg är bäst i landet

Camilla Hamid
Camilla Hamid har bara bloggat i ett år, men når redan ut till en stor publik. Nu har hennes blogg My kitchen stories utsett till Sveriges bästa bak- och dessertblogg.
Camilla Hamid har bara bloggat i ett år, men når redan ut till en stor publik.
Nu har hennes blogg My kitchen stories utsett till Sveriges bästa bak- och dessertblogg.
ANNONS

Sveriges bästa bak- och dessertbloggare heter Camilla Hamid, 24, och bor i Flemingsberg. Det anser i varje fall Matbloggpriset, Norden äldsta bloggpris som delades ut på Sthlm Food & Wine, en mässa som just nu pågår på Stockholmsmässan i Älvsjö.

pannacotta1_5757487ce087c37062dfee46

Den här somriga pajen med pannacottafyllning smaksatt med passion och mango passar lika bra så här år. Här finns receptet.

Vinsten kom med följande motivering:

”För att vara skriven av en, i dessa sam­manhang, närmast rookie känns bloggen mycket gedigen och helt etablerad. Vi lockas in hennes värld genom bra texter och fint foto. Allt känns fräscht och spännande – pristagaren bjuder på både sig själv och sina godsaker på ett synnerligen ödmjukt sätt.”

healthy3_57b6cec4ddf2b30d7b7c5f1a

Nyttig chokladglass med bara tre ingredienser är en av Camilla Hamids personliga favoriter. Här finns receptet.

– Det här är så himla stort. Jag har bara haft bloggen sedan förra sommaren och startade den efter att mina vänner tjatat och till slut lyckats övertala mig. Inte i min vildaste fantasi trodde jag att det skulle leda till det här, säger hon.

Bloggen har Camilla Hamid bara haft i ett år men har redan lyckats få 4 000 följare.

– Anledningen till att jag började baka mycket var för att man som student inte är så rik, men fikasugen blir man ändå. Jag försöker ofta baka något som man kan köpa på kondis, och samtidigt försöker jag visa mina läsare att det inte behöver vara så svårt, säger hon.

Helst bakar hon kanelbullar och småkakor, men ger sig gärna på lite mer avancerade bakverk också. Den pedagogiska ådran i henne uppmuntrar sina läsare genom tydliga instruktionsfilmer på bloggen att göra detsamma.

ANNONS
bullar1_57f11d422a6b226450a94820

Camilla Hamid bakar gärna bakverk som ser ut som på kondis. Här tipsar hon om hur du gör det på enklaste sätt.

– Jag älskar svenska klassiska bakverk, även om det blir någon cupcake också då och då, säger hon.

Just nu pluggar hon till lärare, men hoppas att vinsten ska leda vidare till något mer inom bak- och dessertområdet.

– Ju mer gensvar man får desto bättre är det. Kanske att det blir något bok eller att jag tackar ja till något av bakprogrammen på tv. Jag har tidigare erbjudits en plats i kanal 5:s Dessertmästarna , men tackat nej, säger hon.