Canadaängen helt sönderkörd

Leriga djupa hjulspår mötte Lidingöborna på Canadaängen i närheten av Lidingövallen i början av veckan.
Leriga djupa hjulspår mötte Lidingöborna på Canadaängen i närheten av Lidingövallen i början av veckan.
Efter cirkusens besök på ön är Canadaängen helt förstörd.

"Det ser ut som ett bombnedslag"

När cirkusen lämnat Lidingö förra veckan såg Canadaängen ut ”som ett bombnedslag”. Det menar en läsare som hörde av sig till Lidingö Tidning.

– Canadaängen utanför Ur- och skurskolan Utsikten är helt förstörd efter att cirkusen som hållit till där nu gett sig av, säger han.

Lidingöbon undrar om det nu är skattebetalarna som måste stå för återställandet av ängen.

Enligt Mattias Tjeder, som är teknisk koordinator på Lidingö stad är det arrangörerna som ska ta ansvar för de skador som sker på den hyrda marken.

– Det är vår mark men det är arrangörerna som har ansvar för att marken återställs efter att de har varit på platsen, säger han och fortsätter:

– Jag vet att det ser väldigt illa ut just nu men det kommer att ordna sig, marken kommer att återställas.

Han menar även att då det är ett flertal aktiviteter som är inplanerade på Canadaängen – bland annat en mountainbike-tävling och ytterligare en cirkus – den närmaste tiden så kommer ingenting att göras innan de har klarats av.

– Vi besiktigar alltid marken innan och efter det har hållits ett evenemang. Men som det ser ut nu är det onödigt att försöka återställa marken innan de andra aktiviteterna sker. Vi kommer att utvärdera efteråt hur det ser ut.

Mattias Tjeder menar även att vädret har stor betydelse för hur marken påverkats.

– Just förra veckan när cirkusen var på platsen var det väldigt regnigt och då blev det extra lerigt efteråt, vilket såklart var olyckligt, säger han.