ANNONS

Internationell liga gömde 69 kilo hasch i Arninge

Åtalade för grovt narkotikabrott - gömde 89 kilo cannabis i hundmatspåsar
Polisen bedrev spaning mot männen innan tillslaget.
Cannabis i hundmatpåsar har varit den gemensamma nämnaren i tre stora narkotikatillslag under året. Ett av spåren ledde till innerstan och nu döms två män till fem års fängelse för grovt narkotikabrott. Polisen upptäckte också att en lokal i Arninge fungerat som lager åt minst 69 kilo cannabis.
ANNONS

Den 22 mars i år slog polisen till mot två män, en 38-åring från Kungsholmen samt en 43-åring från Östermalm, efter en tids spaning. I ett förråd i Hammarby sjöstad hittade polisen 50 kilo cannabis och i en hyrbil ytterligare 38 kilo.

Kroatisk lastbil inblandad

Delar av narkotikan var förpackad i påsar för hundmat. Och detta är ett tillvägagångssätt som känns igen från ytterligare två aktuella rättsfall.

Månaden efter tillslaget i Sjöstaden upptäckte polisen i Stockholm en transport av 69 kilo cannabis och i det fallet har en 25-årig man dömts till fängelse i fem år.

I maj slog sedan polis till i Frankrike mot en lastbil med kroatiska plåtar där 89 kilo cannabis beslagtogs.

Enligt den nya domen har den kroatiska lastbilen varit inblandad i samtliga tre narkotikaleveranser. En av dessa leveranser gick den 20 april till en adress i Arninge i Täby och lasten var då 69 kilo cannabis. Vid gripandet i Frankrike var adressen i Arninge också inlagd i chaufförens gps. Vid det här tillfället satt de nu två dömda männen häktade och kunde således inte ha något att göra med leveransen till Täby.

Långt fängelsestraff

Åklagaren ville få männen från Östermalm och Kungsholmen fällda för synnerligen grovt narkotikabrott men domstolen nöjer sig med den mildare rubriceringen, grovt narkotikabrott.

Tingsrätten menar att det är svårt att veta hur länge verksamheten pågått och hur mycket pengar som männen tjänat på narkotikan.

ANNONS

Domstolen menar heller inte att det är klarlagt att männen haft en ledande roll i narkotikaförsäljningen.

De båda männen, som hela tiden nekat till brott, döms till fem års fängelse.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.