Capio tar över i stadshuset

Capio vårdcentral på Lidingö kan inte ta emot fler patienter. Men nu har ­företaget köpt Stadshusdoktorn.

– Vi är glada att patienterna vill komma till oss och tycker om oss, men vi får inte plats i våra lokaler längre. Nu blir det möjligt för oss att ta emot ännu fler, eftersom vi får dubbelt så stora lokaler, säger Eva Westerman, regionansvarig för ­Capio närsjukvård.

Capio vårdcentral i polishuset har nu över 8 500 listade patienter och fler kan de inte ha. Stadhusdoktorn har cirka 7 000 patienter och där är lokalerna så stora att man ännu inte har satt någon övre gräns för hur många man kan lista.

Efter sammanslagningen kommer de båda verksamheterna att fortsätta som vanligt. Ingen personal kommer att sägas upp och de listade patienterna på Stadshusdoktorn blir kvar.

– Alla listade patienter kommer att få ett informationsbrev om att verksamheten fortsätter som vanligt, säger Eva Westerman.

Stadshusdoktorn har funnits sedan 1993 och har drivits av läkaren Bengt Hansson sen 2002. Fram till 2002 jobbade många av dem som nu jobbar på Capio också i Stadshuset, men då flyttade vissa över till polishuset under namnet Hersby husläkarmottagning. Så det här uppköpet blir en sorts återförening för många i personalen.

– All personal ska fortsätta, vi kommer även att nyanställa, säger Eva Westerman.

Läkaren Bengt Hansson och hans fru Gunilla Hansson som har drivit Stadshusdoktorn ska också fortsätta, men de slår av på takten lite genom att släppa ansvaret för mottagningen.

– Både jag och min fru ska snart pensionera oss. Att driva en sådan här mottagning blir mer och mer krävande. Det blir en hjälp för oss att tillhöra en större organisation, säger Bengt Hansson.

Fakta

Antal patienter

Antal listade patienter på Lidingös vårdcentraler den 12 maj 2012:

Torsviks vårdcentral: 9 697.

Lidingödoktorn: 9 360 (fullistad).

Vården i centrum: 5 583.

Capio citykliniken: 8 818 (fullistad).

Stadshusdoktorn: 6 933.

Källa: landstinget