ANNONS

Carina ska stödja barnhem i Uganda

Carina Hansen från Öringe såg hur illa de hemlösa barnen i Uganda for.

Därför har hon nu startat en egen hjälporganisation för att stödja ett barnhem i Kampala.
ANNONS

I slutet av 2011 startade Carina Hansen från Öringe hjälporganisationen Butterfly effect – en stödorganisation till ett barnhem i Ugandas huvudstad Kampala.

Redan i dag har organisationen 20 medlemmar.

– Som det ser ut nu får vi in ungefär 1 000 kronor i månaden. Det kanske inte låter så mycket, men man får många måltider för det. En lunch på en restaurang i Uganda kostar cirka fyra kronor, säger Carina Hansen.

Däremot är skolgång och sjukvård dyrt. Nyligen blev en pojke på barnhemmet akut sjuk – vilket kostade nästan 6 000 dollar.

– Mer pengar behövs helt enkelt alltid, säger Carina.

Under 2012 är därför målsättningen att samla in så mycket pengar som möjligt genom att bli fler stödmedlemmar och anordna kulturella insamlingstillställningar i Tyresö.

Allting började för snart tre år sedan när Carina Hansen studerade till sjuksköterska och skrev sitt examensarbete i Uganda.

Där träffade hon 25-årige Paul Alita som driver ett barnhem i sitt hem för 24 föräldralösa gatubarn i åldrarna 4-18 år i huvudstaden Kampala.

– Det finns extremt många hemlösa barn som lever i extrem misär i Kampala, säger hon.

ANNONS

– Paul är helt otrolig. Han har själv varit gatubarn och hela sitt liv ägnar han nu åt andra som är i samma situation, säger Carina Hansen.

Det fick henne att själv vilja agera. I några år samlade hon och hennes familj in pengar, men sedan i fjol finns nu alltså även stöd- organisationen Butterfly effect.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.