Carnegie stänger kontoret under protesterna

D.Carnegie & Co äger cirka 1500 lägenheter i Husby.
Foto: D.Carnegie & Co
D.Carnegie & Co äger cirka 1500 lägenheter i Husby. Foto: D.Carnegie & Co
På torsdag eftermiddag manifesterar hyresgäster i Husby mot hyresvärden Carnegies sätt att förvalta fastigheterna och överlämnar protestlistor på Carnegies kontor i Husby.
Men D.Carnegie & Co har beslutat att hålla kontoret stängt under samma eftermiddag.
– Medarbetarna känner en oro för sin personliga säkerhet, säger Björn Sundberg, kommunikationschef på D.Carneige & Co.

På torsdag mellan klockan 16.30 till 18.00 hålls ett protestmöte i Husby centrum mot hyresvärden D.Carnegie & Co:s affärsmetoder.

Mitt i Kista har tidigare berättat om hyresgästernas missnöje mot hyreshöjningarna efter renovering och mot det eftersatta underhållet i de renoverade lägenheterna.

Nu meddelar hyresvärden D.Carnegie & Co att de kommer att hålla Husbykontoret stängt under torsdagseftermiddagen.

– Medarbetarna upplever en oro för sin egen personliga säkerhet. Detta beslut har fattats tillsammans med de anställdas fackförening Fastighetsanställdas förbund, säger Björn Sundberg, kommunikationschef på D.Carnegie & Co.

Hittills har över 500 namn samlats in i protest och tanken var att hyresgästerna skulle lämna över dem på hyresvärdens lokala kontor i Husby.
Bakom protesterna står den nybildade aktionsgruppen för bostäder på lika villkor, som bildats av boende i D.Carnegie tillsammans med Norra Järva Stadsdelsråd.
Arne Johansson, ordförande i Norra Järva Stadsdelsråd tycker att oron saknar all grund då protesterna är riktade mot företaget och dess ledning.
I ett pressmeddelande skriver aktionsgruppen att de kräver att kontoret hålls öppet under dagen och att D.Carnegie ändrar sitt beslut.
– Kontoret kommer att ha öppet under dagen men inte senare på eftermiddagen. Vi har meddelat att de kan lämna in protestlistan någon annan dag, säger Björn Sundberg.
Han säger att den lokala hyresgästföreningen i Järva snart tar ett beslut om att bjuda in hyresgästerna till ett möte, då kommer även representanter från D.Carnegie att närvara för att kunna svara på frågor och ta emot synpunkter.
– Vi uppmanar också att de hyresgäster som upplever brister i sitt underhåll att komma in på områdeskontoret på Bergengatan 4 för att göra serviceanmälan. Vi har under de senaste veckorna ej upplevt någon förhöjd frekvens av serviceanmälningar utan de har legat på normal nivå och åtgärdas löpande, säger Björn Sundberg.