Caroline är knappast så kolugn som hon verkar i tv

Vällingbybon Caroline Ahlqvist bakar så mjölet ryker i tv-programmet Hela Sverige bakar – och verkar helt oberörd av pressen.

Hemma är hon van att fixa ihop en kaksmet mitt i småbarnskaoset.

Caroline Ahlqvist är en sådan person som klämmer in saker där det går och alltid är på gång.

Oftast sätter hon igång med sin bakning helt spontant när hon ändå håller på med annat i köket.

Barnen, Melvin, 5 år, och Milou, 1 år, är oftast med. Och rottweilern Torleif Måss brukar ligga i sin korg och titta på.

– Jag vill att barnen ska vara välkomna i köket och få trilla i degen. Det är mysigt att baka tillsammans och jag har själv jättetidiga minnen från när jag stod vid köksbänken när mamma, mormor eller farmor bakade, säger Caroline Ahlqvist.

Att stå och baka under press i tv-programmet Hela Sverige bakar är en annan sak.

Men Caroline Ahlqvist verkar ha nerver som håller.

– Det syns inte utåt hur nervös jag är ibland. Det är en sådan press och stress och det är med skräckblandad förtjusning som jag gör det. Jag gillar stressen och är van att hålla många bullar i luften. Jag blir väldigt handlingskraftig när jag stressar.

Yrkesmässigt går hon tvärtom totalt ner i varv.

– Som massageterapeut har jag det mest ostressiga jobb som finns. Jag blir jättelugn när jag masserar, det är total mindfulness att bara sjunka ner i kroppen jag behandlar. Det är nog därför som jag kan hantera stress i vardagen, säger hon.

Hela Sverige bakar spelades in i början av sommaren på Taxinge slott utanför Södertälje. Från början var det tolv passionerade hemmabagare som samlades för att slåss om titeln Sveriges bästa hemmabagare. Precis som förra året får vinnaren ge ut en egen bakbok. Vem som vinner får Caroline Ahlqvist inte avslöja.

Hon tycker mer om att baka än att laga mat.

– Matlagning är mer vardagsträsk för mig, något som man måste göra. Det är jättetrevligt att bjuda hem folk och förbereda trerätters, men för det mesta är det vardagsmatlagande. Bakningen blir lite mer speciellt, eftersom man inte måste baka varje dag.

Att baka kanelbullar ligger henne närmast om hjärtat. Men hon tycker också om att baka bröd. Att vara med i programmet har gett henne nya kunskaper och inspiration till att testa nya bakverk.

– Nu har jag vidgat mig lite och har börjat baka flera tårtor. Man kan göra så mycket med sprits-påsar.

Fakta

Bor i radhus i Kälvesta

Namn: Caroline Ahlqvist.

Ålder: 32.

Bor: Radhus i Kälvesta, Vällingby.

Yrke: Massageterapeut.

Familj: Sambon Tobbe, barnen Melvin, 5 år, och Milou, 1 år.

Aktuell: Tävlar i Hela Sverige bakar, som sänds i Sjuan klockan 21 på torsdagar.