ANNONS

Casting och utomhusbio på Filmstadens dag

På söndag visas klassikern Singin’ in the rain under bar himmel på Filmstaden Råsunda.
På söndag visas klassikern Singin’ in the rain under bar himmel på Filmstaden Råsunda.
Missa inte Filmstadens dag på söndag. Klä ut dig till filmstjärna från 30-talet, delta i casting till kommande filminspelningar och titta på utomhusbio under bar himmel i Filmstadens magiska atmosfär i Råsunda.
ANNONS

Älskar du film i alla former? I så fall är Filmstadens Dag på Filmstaden Råsunda på söndag klockan 12 värt ett besök.

Prova på filmtekniker i olika skapande verkstäder, exempelvis hur man gör när man dubbar film. Rota runt bland utklädningskläderna och spöka ut dig till en filmstjärna från 1930-talet. Och varför inte efteråt ta en selfie och lägga ut på sociala medier med hashtaggen #filmstadensdag2017?

Prillig komedigenre hyllas

Testa trickfilmning med pilsnertema, den underbart prilliga komedigenren från 1930-talet som hyllas lite extra just i år.

Barn och ungdomar har även chansen att delta i casting till kommande filminspelningar.

Under dagen visas en rad filmklassiker. Det kommer även att hållas guidade turer, en om pilsnerfilm, en om Filmstadens historia och en om arkitektur och skulptur.

Lone dads visas

Som vanligt kommer Filmstaden kultur att dela ut ett stipendium till en filmskapare som ännu inte har långfilmsdebuterat. I år tillfaller stipendiet Ellen Fiske, vars kortfilm Lone dads visas klockan 16.

Dagen avslutas storstilat med utomhusbio vid Portvaktsstugans scen. Ta med picknickkorgen och njut av musikalklassikern Singin’ in the rain under bar himmel i Filmstadens magiska atmosfär. Filmstart klockan 20.00. Det är fri entré.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.