Catella Arena står klar – öppnar inom kort

Good To great
Catella Arena har sju tennisbanor inomhus och ska få lika många utomhus.
Bygget har försenats en aning men nu är det klart. På onsdag är det slutbesiktning av den nya tennis- och padelanläggningen Catella Arena i Danderyd.

– Vi hoppas att vi ska kunna öppna och köra igång verksamheten bara några dagar senare, antagligen på måndagen, säger Niklas Kulti, en av grundarna av Good to Great Tennis Academy som står bakom bygget.

Startade i Salk-hallen

Arbetet med att skapa en svensk tennisakademi i världsklass startade 2011 då de tidigare elitspelarna Magnus Norman, Nicklas Kulti och Mikael Tillström startade Good to Great. Först hyrde de in sig i Salk-hallen, sedan flyttade man till Järfälla. Men nu är det alltså dags att ta steget in i en egen anläggning, på Rinkebyvägen 20 i Danderyd.

Sju tennisbanor inomhus

Catella Arena är cirka 12 000 kvadratmeter stor och innehåller sju tennisbanor och tre padelbanor inomhus, och så småningom ska lika många banor anläggas utomhus. Dessutom finns där övernattningsrum, skolsalar, restaurang, gym och rum för sjukgymnaster och massörer.
Den planerade byggkostnaden var 140 miljoner kronor.

Officiell invigning i april

På måndag, den 19 mars, är det alltså tänkt att Good to Great ska flytta in i Catella Arena – förutsatt att slutbesiktningen på onsdag går som den ska. Den officiella invigningen blir dock först den 26 april.