ANNONS

Cecilia Lejon blir ny kommundirektör i Värmdö

Cecilia Lejon ny kommundirektör i Värmdö kommun
Cecilia Lejon har jobbat som senior rådgivare på PwC. Hon har även varit chef inom socialförvaltningen i Trelleborg och Malmö.
Cecilia Lejon tar över som ny kommundirektör i Värmdö. Hon tillträder tjänsten i januari.
ANNONS

Värmdö kommun har varit på jakt efter en ny kommundirektör sedan Cecilia Broo lämnade posten i våras för att bli kommundirektör i Huddinge. Vid ett extrainsatt kommunstyrelsemöte på fredagen presenteras Cecilia Lejon som ny på posten.

– Jag glad, det har tagit lite tid men det känns väldigt bra. Vi har hittat en väldigt kompetent kvinna, säger kommunstyrelsens ordförande Deshira Flankör (M) till Mitt i.

Läsarna om Camilla Broos lönelyft: ”Ett hån”

”Glädje och förväntan”

Cecilia Lejon är också nöjd.

– Det är med glädje och förväntan jag tar mig an det här uppdraget. Värmdö är en kommun med potential och förutsättningar att möta Värmdöbons behov av service med en hög grad av attraktivitet och kvalité. Jag ser mig som en möjliggörare, bland annat genom att säkerställa struktur och tydliga mål, men också genom att ta tillvara den kraft som finns i organisationen, hos Värmdö näringsliv, föreningsliv och invånare, säger hon till Värmdö kommuns hemsida.

Assisteras av Fredrik Nornvall

Fredrik Nornvall

Fredrik Nornvall kommer att assistera Cecilia Lejon fram till den sista februari.

Hon har sedan 2017 jobbat som senior rådgivare på PwC. Tidigare har hon jobbat som chef inom i Trelleborgs kommun och Malmö stad.

ANNONS

Cecilia Lejon tillträder som kommundirektör i januari. Till en början kommer hon att assisteras av Fredrik Nornvall som har varit tillförordnad kommundirektör under rekryteringsprocessen.

– Han kommer att vara biträdande kommundirektör fram till den sista februari, säger Deshira Flankör.

Därefter återgår Fredrik Nornvall till tjänsten som kultur- och fritidschef.