Cecilia var först på plats på badet i går

I går klockan halv sju på morgonen öppnade Kampementsbadet på Gärdet för säsongen. Luften var varm, himlen mjukt blå och solen tidig.

Stämningen var nästan magisk när en liten grupp människor stillsamt vandrade mot badets entré. Många hade gått direkt hemifrån i badkläder och badrock.

Den som blev allra först att doppa sig var Cecilia Ribbing.

– Som jag har längtat! sa hon.

Många vinterdagar har hon gått förbi ett förfruset Kampementsbad med torrlagd bassäng och tänkt på de där sommarmorgnarna som till slut ska komma.

Nu är de här. Och det betyder att Cecilia Ribbing kommer att utnyttja de tre dagar i veckan, då badet erbjuder simning från tidig morgon, till fullo.

Men det är inte bara morgonsimmare som uppskattar badet som trots att det är relativt enkelt – en liten barnbool och en bassäng på 25 meter – har många trogna besökare.

– Det är nog helheten folk gillar, det finns inga attraktioner här mer än själva poolen. Vi är en liten oas här ute, säger arbetsledaren Thomas Persson

Kampementsbadet öppnade 1962 och fyller därmed 50 år i år.

– På något sätt ska vi fira det även om vi inte bestämt hur. Det händer ju så mycket annat under sommaren. Stadion fyller 100 år så det är lätt att vårt jubileum hamnar i skymundan.

En solig dag kan det komma uppåt tusen besökare, att jämföra med Eriksdalsbadet som kan ta emot hela 6 000 personer.