ANNONS

Centern: ”Bygg inte fotbollsplan i Fredhällsparken”

fotboll
Stoppa Fotbollsplan-planerna i Fredhällsparken och utred i stället en plan i Marieberg. Det vill Centerpartiet i stadshuset.
ANNONS

Mitt i berättade förra veckan att planerna på en fotbollsplan i Fredhällsparken nu går vidare. På stadsbyggnadsnämndens möte i dag, torsdag, ska projektets startpromemoria klubbas och planeringen för fotbollsplanen kan alltså dra igång på allvar.

Men fotbollsplan-planerna har mött kritik från närboende som inte vill att parkmark ska försvinna. En kritik som nu också Centerpartiet delar.

– För oss är det en självklarhet att vi inte vill ta parkmark i anspråk om vi inte utrett andra alternativ. Det är två viktiga värden som står mot varandra och en fotbollsplan är också något man behöver hitta en lokalisering för, säger Jonas Naddebo, t.f. gruppledare för Centerpartiet.

Centerpartiet väljer därför att rösta nej till beslutet på dagens stadsbyggnadsnämnd. I stället föreslår man att staden utreder om planen skulle kunna ligga på parkeringen utanför dragspelshuset vid Fyrverkarbacken i Marieberg.

På platsen finns just nu både ett parkeringshus och en öppen parkering, två saker som skulle behöva stryka på foten vid ett sådant beslut.

– Självklart kommer vi alltid att behöva p-platser, men om man ställer möjligheten till idrott mot möjligheten att parkera bilen väljer vi idrottsanläggningen, säger Jonas Naddebo.

Platsen är visserligen rektangulär men när Mitt i granskar kartan över Kungsholmen och jämför med andra fotbollsplaner visar att det är på gränsen att en 11-mans fotbollsplan verkligen får plats på platsen. Bland annat skulle vägen Fyrverkarbacken behöva flyttas för att få plats med hörnflaggorna om planen ska bli fullstor.

– Vi får se vad utredningen kommer fram till. Vår ingång är utreda alternativa lösningar, säger Jonas Naddebo om den saken.

Går ni med på att bygga en fotbollsplan i Fredhällsparken om det inte går att hitta några andra fungerande alternativ?

ANNONS

– Vi ska inte föregripa det. Vår vilja är att se till att vi utreder det hela ordentligt. Så måste man ansvarsfullt ta hand om våra parker.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.