Även Centern i Stockholm tackar nej till SD

Karin Ernlund
Karin Ernlund
Varken Centerpartiet eller Liberalerna kan tänka sig samarbete med SD i Stockholmspolitiken efter nästa val. (upprepning av puffen) Det trots att allianskollegorna i Moderaterna "inte utesluter" samtal med partiet.

Stockholmsmoderaterna utesluter inte samtal med Sverigedemokraterna efter nästa val. Det framgick i Mitt i:s intervju med oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) i går. Intervjun gjordes med anledning av hennes partikollega Anna Kinberg Batras utspel på riksplanet om att hon ville fälla regeringen med en gemensam alliansbudget stödd av Sverigedemokraterna.

Men oppositionsborgarrådets allianskollegor har inte samma inställning. I morse rapporterade Mitt i om att liberalerna håller fast vid sin tidigare ståndpunkt: Inget som helst samröre med Sverigedemokraterna.

Nu säger Centerpartiet samma sak.

– Ett samarbete med Sverigedemokraterna är helt uteslutet för Centerpartiet i Stockholm. Det behövs ett nytt ledarskap för Stockholm och det förtroendet vill vi vinna av väljarna till nästa val, säger Karin Ernlund (C) gruppledare i stadshuset i ett pressmeddelande.