Han är Årets Idrottsledare på Lidingö

Patrik Buddgård, från IFK Lidingö Friidrott, är Årets Idrottsledare.
Patrik Buddgård, från IFK Lidingö Friidrott, är Årets Idrottsledare.
Patrik Buddgård är inte bara gruppledare i kommunfullmäktige för Centerpartiet på Lidingö. Nu har han även lyckats ro hem priset Årets Idrottsledare 2017, för sina insatser inom IFK Lidingö Friidrott.

I Lidingö finns omkring 60 idrottsföreningar. Många av dem har verksamhet för barn och unga som är beroende av att föräldrar och andra personer engagerar sig som tränare och ledare, helt ideellt.

För att uppmärksamma dessa eldsjälar delar Lions Club Lidingö varje år ut priset Årets Idrottsledare. Detta efter att föreningarna på ön fått komma med förslag på personer som gjort betydelsefulla insatser för föreningen och ungdomarna.

Årets vinnare – professionell politiker

I år heter pristagaren Patrik Buddgård, 29 år, från IFK Lidingö Friidrott, som annars verkar som gruppledare i kommunfullmäktige för Centerpartiet på Lidingö.

”Trots sin ungdom visar Patrik en stor mognad och förmåga att bygga en bra relation till sina ungdomar. Vi i föreningen har hört många lovord från ungdomar om hur mycket Patrik betytt för dem” skriver IFK Lidingö Friidrott i sin nominering.

Varit en hörnsten i klubbens barn- och ungdomsverksamhet

Enligt föreningen har han de senaste tio åren varit en hörnsten i det arbete som gjorts för att skapa en välfungerande barn- och ungdomsverksamhet inom klubben – under en tidsperiod när medlemmarna dessutom växt från cirka 300 till 1700.

– Det känns hedrande och kul, särskilt eftersom det uppmärksammar det stora arbete klubben gör för att få fler ungdomar att idrotta längre, säger Patrik Buddgård till Mitt i Lidingö.

Vad har du gjort för att förtjäna det här priset?

– Jag tror att jag får priset då jag varit ledare för den första årskullen i klubbens tonårssatsning där jag arbetat mycket för att skapa en kul social miljö för unga där de kan idrotta på sin egen nivå. Samt för mitt arbete med sommaridrottsskolan där klubben vill ge barnen känslan av idrottsglädje. Idag är jag ledare för klubbens vuxenträning där föräldrar kan träna i samma klubb som sina barn och ungdomar fortsätta motionsträna med klubben även när de blir vuxna.

Priset kommer att delas ut vid Lidingö Centrums arrangemang Hälsans dag, lördagen den 9 september 2017, och pristagaren får då ett presentkort på 5 000 kronor som gäller på Intersport, Lidingö.