ANNONS

Centerpartiet: ”Bällsta radartorn hindrar bostadsbyggandet i Stockholm”

Bällsta radartorn i Bromma förhindrar bostadsbyggande på höjden i stora delar av Stockholm.
Det menar Centerpartiet, som nu vill lägga en miljon kronor på att utreda hur man kommer runt problematiken.
ANNONS

”Bällsta radartorn i Bromma hindrar byggnation av höga hus i Stockholm och lägger en våt filt på stadens utveckling”.

Så inleder Centerpartiet i Stockholm ett nytt pressmeddelande, där de föreslår att 1 miljon kronor läggs på att utreda hur man kan komma runt problematiken med att radartornet, även kallat ”Golfbollen”, hindrar bostadsbygge på höjden i Stockholm.

– Det är tydligt att Bällsta radartorn är den enskilt största anledningen till att det inte har byggts högt de senaste åren. Vi vill att Stockholm utvecklas och byggs högt och tätt, säger Jonas Naddebo (C), tillförordnad gruppledare i stadshuset, i ett pressmeddelande.

”Golfbollen” används i dag av både Arlanda och Bromma flygplats för att bevaka både militärt och civilt flyg. En avveckling är därför inte aktuell, utan utredningen skulle snarare handla om att flytta eller höja stationen för att komma runt problemen.

– Tellus Tower, Norra Tornen i Hagastaden och skyskraporna i Marievik är alla byggnader som stoppats eller kraftigt begränsats på grund av Bällsta radartorn. Det är i grunden dålig stadsplanering att förlägga Mellansveriges viktigaste radartorn i en av Europas snabbast växande storstäder som dessutom har stor bostadsbrist, säger Jonas Naddebo (C) i pressmeddelandet.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.