Täby centrum satsar på 1000 kvm saluhall

Täby centrums chef Linda Jensen berättar om nya storsatsningen på att bli en matdestination
Täby centrums chef Linda Jensen vid Chokladfabriken, där Sanna Olsson är butikschef.
gateau i Täby centrum
Astrid Ruke och butikschef Julia Fresk på Gateau, som ska utöka i Täby centrum.
Täby centrum storsatsar på att bli en matdestination. I april öppnar flera spännande restaurangkoncept i en ny saluhall kallad "Täby deli".
– Det är en stor yta och en tillbyggnad i norra delen som kommer att utöka Täby centrum, avslöjar centrumchef Linda Jensen.

Besökare i Täby centrum har säkert inte missat att det pågår en stor ombyggnad. Bakom höga skärmar växer det fram en saluhall, kallad ”Täby deli”, på över 1000 kvadratmeter fram.

– Det är en jättestor satsning som vi gör, den största satsningen under 2019. Det är också en satsning som våra besökare efterfrågat, de vill ha en mötesplats att umgås på och kvalitativa matkoncept, berättar Linda Jensen.

Nya heta koncept

Linda Jensen är stolt över att äntligen kunna avslöja att en hel rad spännande och helt nya mataktörer ska etablerar sig. Hon räknar upp norrländska restaurangen Knut, som öppnar nya konceptet ”Stigen”, prisade La Neta som står för mexikanska smaker, restaurang Kaori med japansk mat, Söderhaket BC Burgers öppnar ”Stekt”, ekomatkedjan Paradiset, kändiskocken Malin Söderström öppnar en till The Fishery och aktörerna bakom Kaferang och Vurma ska bjuda på hälsokäk.

– Kaferang och Vurma gör en satsning som kallas Bali streetfood. Där är det fokus på hälsosam mat från Bali och Australien, berättar Linda Jensen.

Först ut i den nya mathörnan var dock Chokladfabriken. som öppnade redan i slutet på förra året i en hörna intill byggområdet.

– Det är ett väldigt stort tillflöde av folk här och alltid liv och rörelse, säger butikchef Sanna Olsson om läget.

Gateau utökar sin yta

Kafékedjan Gateau kommer att utöka sin yta i och med satsningen. Välkommet, enligt butikschef Julia Fresk.

– Vi ska slå ut en vägg och bli en del av saluhallen. Det blir cirka 38 sittplatser. Så vi kommer att bli ganska mycket större.

Paradiset har halva ytan

Ekokedjan Paradiset blir en av de största aktörerna när de öppnar sin fjärde butik på 470 kvadratmeter. Förutom matvaruaffär och ett restaurangkoncept kommer det finnas ett slags drive in-system för upphämtning mat direkt via norra garaget. Paradiset startade nämligen e-handel förra året.

– Paradiset blev ju klart med väldigt tidigt, men vi har velat öppna det här som en helhet. Vi vill öppna flera samtidigt för att det ska kännas att det är en ny matdestination, säger Linda Jensen.

Ekologiska varor har länge haft en stark tillväxt. Men i de senaste branschrapporterna har den mattats av. Det är inget som oroar centrumchef Linda Jensen.

– Vi ser i vår besöksprofil att det finns ett stort intresse kring hållbarhet och ekologiskt. Jag är helt övertygad om att det kommer att det här konceptet kommer att gå på bra i Täby centrum.

”Täby deli” öppnar i april

Mitt i Täby kan avslöja att ”Täby deli” ska slå upp portarna i april. Datumet är fortfarande hemligt.

Fakta

Här är alla nya matkoncept

Stigen – norrländska restaurang Knuts nya snabbkoncept

La Neta – prisad mexikansk mat

Kaori – japansk mat

Stekt – Söderhaket BC Burgers satsning

The Fishery – kändiskocken Malin Söderström knoppar av

Bali streetfood – hälsomat från Bali och Australien

Paradiset – matkedja med stort fokus på ekologiskt

Chokladfabriken – fikakoncept med chokladsmak

Gateau – kända kafékedjan utökar ytan

Källa: Täby centrum