Centrumchefen om doftförbudet i Täby Centrum

Slut på doftsättning i centrumet.
Slut på doftsättning i centrumet.
Efter Mark- och miljööverdomstolens beslut plockar centrumet nu bort dofterna vid entréer och toaletter. Centrumchefen Ulrica Lindros säger att de använt sig noggrant testade dofter men förstår samtidigt att det kan vara besvärligt för allergiker.
– Vi respekterar domstolens beslut kring doftrestriktionerna.

Vad är er kommentar till domen?

– Vi har tidigare följt de restriktioner som finns och samtliga dofter som har använts i Täby Centrum är noggrant utprovade och testade samt håller sig väl inom de gränser som EU:s regler rekommenderat för kosmetika, säger centrumchefen Ulrica Lindros och fortsätter:

– Vi förstår givetvis att det trots detta kan vara besvärande för allergiker att möta olika slags dofter i inomhusmiljöer och respekterar domstolens beslut kring doftrestriktionerna.

Hon säger också att de nu vidtagit åtgärder och nu tagit bort dofterna vid centrumets entréer. På frågan vad hon själv tycker om dofterna svara hon att:

– Dofter, rofylld musik och trevlig inredning skapar en trevlig atmosfär och bidrar till en behaglig besöksupplevelse. Många uppskattar det men de flesta reflekterar förmodligen inte över det.