ANNONS

Centrumhuset rivs – ger plats åt nya bostäder

Ör centrum Folkhem Örban
Gulam Robbani har drivit Ör Livs i över 15 år men är orolig för framtiden.
Om uppskattningsvis två år rivs centrumhuset i Ör för att ge plats åt det nya träkvarteret. Var Gulam Robbani som driver Ör Livs då ska ta vägen vet han inte. "Kanske blir jag sista generationen som driver den" säger han.
ANNONS

Inom två år ska världens förmodligen största träkvarter börja byggas i Ör centrum.

I och med det så rivs centrumhuset där bland annat Ör livs ligger i dag.

– Det är bra att området utvecklas. Men jag tycker att husen är för höga och byggs för tätt, säger Gulam Robbani som drivit butiken i över 15 år.

Han hoppas även på att kunna få en ny lokal i det kommande kvarteret.

– Jag har pratat med politikerna och hoppas att jag kan få en lokal, men det är inget som är klart än.

Och var han ska ta vägen under de två år från att huset rivs innan det nya står på plats vet han inte.

– Jag har inte möjlighet att jobba någon annanstans. Så kanske blir jag sista generationen som driver den. Dessutom kommer den nya hyran att bli mycket högre. Jag kan klara det om jag får postutlämning och ATG, inte annars, säger han.

ANNONS

Önskar sig en verkstad

Rose-Marie Johansson och Jacob Johannesson med sonen Helmer uppskattar att Ör centrum kommer få mer liv och önskar sig en verkstad och en musikstudio i det nya kvarteret. Foto: Maria Lilja

Inte lågt från centrum bor Jacob Johannesson och Rose-Marie Johansson med sonen Helmer Johannesson. De gillar att det görs något av det bortglömda centrumet, men håller delvis med Gulam om att det tänkta husen är för höga.

– Det känns som att de kommer att skugga hela området, säger Rose-Marie.

– I och för sig så tycker jag att det gnälls lite för mycket i Sundbyberg över allt som byggs. Jag säger kör på! det blir kanon vad de än gör, säger Jacob.

En önskan hade varit att få en uppgång från tunnelbanan i Ör, i övrigt fins det mesta de behöver i Hallonbergen centrum berättar Rose-Marie och Jacob.

– Men det vore fint med ett par lokaler där man kan utöva sin hobby, en verkstad och kanske ett ställe att spela musik på, säger Rose-Marie.

 

ANNONS