ANNONS

Chans att sätta Botkyrka och Salem på kartan

Sturehofs Slott bjuder på vackra vintriga vyer.
Sturehofs Slott bjuder på vackra vintriga vyer.
ANNONS

Vilka platser klappar ditt hjärta för i Botkyrka och Salem? Finns det kanske också några ställen som hamnar på minuslistan?

Nu kan du tycka till och berätta hur du känner för olika platser i projektet ”Var är ditt Stockholm?”. Här kan stockholmarna nämligen klicka in på en karta och lägga till markeringar och berätta vad de tycker är det bästa eller sämsta med platserna i kommunerna.

Det är forskare från Stockholm Resilience Centre på Stockholms universitet som står bakom projektet som vill utforska hur medborgare kan bidra till en hållbar stadsutveckling.

På sin hemsida uppmuntrar Botkyrka kommun de boende att tycka till genom att märka ut platser i kommunen som är förknippade med positiva eller negativa erfarenheter.

Flera områden i Stockholm har fått både positiva gröna punkter och negativa röda punkter. I Botkyrka och Salem är det väldigt ont om punkter med kommenterar, men några personer har passat på att tycka till.

Rönninge centrum får beröm och personen som kommenterat tror att det kommer att bli ännu bättre nu när det byggs om. I Tumba uppskattar någon en lunchrestaurang och passar på att berätta detta.

Botkyrka kommun skriver också att invånarnas vardagliga erfarenheter och upplevelser av Botkyrka är viktiga för kommunens planerare att känna till. Bland annat för att man arbetar med att utveckla platserna i Botkyrka. Om du har ett favoritställe passar det också bra att tipsa andra om det genom att sätta just din markör på kartan.

Vill du tycka till eller se vad andra tycker om Botkyrka, Salem eller andra delar av stan? Då kan du klicka in här.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.