Chans att bli Grön hjälte på söndag

grön hjälte
Evgenia Parhatskaja vid grön hjälte-dagen vid Maltesholmsbadet i april 2017.
På söndag har du chansen att bli en Grön hjälte. Det är bara att komma till Sätrastrandabadet klockan 10, och hjälpa till att plocka skräp.

För några veckor sedan berättade Mitt i om Evgenia Parhatskaja, som ville ordna en Grön hjälte-dag i Skärholmen. Skärholmens stadsdelsnämnd sa ja till hennes begäran om ekonomisk hjälp med sådant som handskar och soppåsar – och på söndag är det dags.

Mellan klockan 10 och 15 är det samling vid Sätrastrandsbadet, för alla som vill hjälpa till att städa i naturen. Där får man handskar och sopsäckar. Sedan är det bara att sätta i gång.

– Det är en jättebra grej för alla medborgare, både stora och små. Särskilt bra är det för barnen. Om de lär sig att plocka skräp och får kunskap om sopsortering kastar de inte lika mycket skräp i naturen sedan. De får kunskap och förståelse för miljön, sade Evgenia Parhatskaja till Mitt i en intervju i mitten av mars.

Evgenia Parhatskaja, konstnär och miljövän, ordnade sin första Grön hjälte-dag i april 2017,  vid Maltesholmsbadet i Hässelby. Det goda resultat gav mersmak. Den 29 april i år ordnade hon en Grön hjälte-dag i Grimsta, och den 6 maj har turen alltså kommit till Skärholmens stadsdel,

Alla som hjälper till att plocka skräp bjuds på fika. Barn har dessutom chansen att få sina ansikten fint målade.