ANNONS

Chans till jobb för unga skapade rusning

solna_jobbmässa
No Ella Brezina var en av hundratals besökare på jobbmässan.
Solnas jobbmässa lockade hundratals.
Här fick unga chansen att göra gott intryck på arbetsgivare och slipa sina cv:n.
– Det finns ett rykte om att ungdomar är lata. Det känns som att man alltid får starta i uppförsbacke, säger besökaren No Ella, 19.
ANNONS

Kön ringlade sig lång av hoppfulla arbetssökande när Solnas jobbmässa, riktad till Solnabor i åldern 18-30, hölls på Mall of Scandinavia på tisdagen. Här kunde man förutom att träffa potentiella lokala arbetsgivare, fixa cv-foto och prata med Arbetsförmedlingen.

No Ella Brezina är en av besökarna. Hon är arbetslös och söker jobb som säljare, hon har några på gång. Men hon upplever att det kan vara ett hinder just att vara ung och arbetssökande.

– Ofta får man komma på intervju, men när de får höra att man är 19 så kan de backa. Det finns ett rykte om att ungdomar är lata. Det känns som att man alltid får starta i uppförsbacke, säger hon.

Stämmer det då?

– Det är nog ganska befogat. Många skaffar sig sitt första jobb efter gymnasiet. Men för mig och många jag känner så känns det ju orättvist. Jag har jobbat sen jag var 14, bland annat som säljare och inom hotell och restaurang, säger No Ella.

Arbetslösheten minskar

Arbetslösheten bland Solnas unga ligger på 4,5 procent, en minskning från 5,4 procent i fjol. Men den som saknar utbildning har det tufft, 14,4 procent av de som inte gått ut gymnasiet är arbetslösa.

En som hoppas på att få napp den här dagen är 21-åriga Anton Söderlund.

– Oftast sitter jag hemma vid datorn och söker jobb. Jag tror det är bättre att komma ut och visa sitt ansikte för arbetsgivare, säger han.

solna_jobbmässa

Anton Söderlund hoppas få jobb inom butik.

Anton hoppas på ett butiksjobb i Solna eller Sundbyberg, men tar också gärna emot handfasta råd.

ANNONS

– Det är alltid bra att få hjälp att förbättra cv:t, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.