Chans att vara med och utse Solnas miljöhjälte

Insamlingsstiftelsen Wateraid med säte i Solna vann priset i fjol för arbetet med att öka tillgången på rent vatten i fattiga länder.
Insamlingsstiftelsen Wateraid med säte i Solna vann priset i fjol för arbetet med att öka tillgången på rent vatten i fattiga länder.
Sedan 2006 har Solna stads miljöpris delats ut – nu är det åter fritt fram att nominera Solnabor eller lokala företag och organisationer som har gjort betydelsefulla insatser för miljön.

Solna stad vill med priset uppmärksamma betydelsefulla insatser för miljön. Det kan handla om arbete med hållbar utveckling, klimat och energi, ekologiskt byggande och naturvårdande insatser. Det kan också vara till exempel en person som jobbar för att driva opinion eller vill få till beteendeförändringar i en hållbar riktning.

Pristagaren ska vara boende eller verksam i Solna, och fram till den 27 september går det att skicka in sin nominering via kommunens hemsida, meddelar Solna stad. Jury är miljö- och hälsoskyddsnämnden.

– Ta chansen att nominera den du tycker är värd årets miljöpris, säger miljö- och hälsoskyddsnämndens ordförande Victoria Johansson (MP).

Fakta

Tidigare vinnare

Förra året var det Wateraid Sverige som prisades för sitt arbete med att öka tillgången på rent vatten i världens fattigaste länder.

2017 vann Svenska Brasserier och Ulriksdals Wärdshus. Cykelköket Solna vann 2016 och och Humlegården Fastigheter plockade hem priset 2015.

Källa: Solna stad