Chans att ta en titt på nya stallet

Upplands-Bro kommun har investerat 22 miljoner kronor i det nya stallet.
Upplands-Bro kommun har investerat 22 miljoner kronor i det nya stallet.
Hästarna har redan flyttat in i det nya stallet i Upplands-Bro. Den 27 augusti är det dags för invigningsceremoni med öppet hus, rundvandring, tipspromenad och fika för alla nyfikna.

Lokaltidningen Mitt i berättade nyligen om det nya stallet på Husbyvägen, mitt emellan Kungsängen och Bro, där Upplands-Bro Ryttarförening bedriver ridskoleverksamhet.

Nästa söndag, den 27 augusti, finns möjlighet för alla nyfikna att ta en titt på den nya stallbyggnaden.

Det nya stallet innebär en bättre miljö både för hästar och människor. Bland annat har det en högteknologisk mockningsränna med automatisk utgödsling som underlättar ett tidigare tungt arbete.

Klockan 14.30–16 är det öppet hus med rundvandring på anläggningen, tipspromenad och fika. Själva invigningsceremonin med bandklippning sker klockan 14.30.

Även ny ridbana

Det gamla stallet levde inte upp till dagens krav och standard. Upplands-Bro kommun har investerat 22 miljoner kronor i det nya stallet. Utöver det har Stockholms idrottsförbund bidragit med 1,5 miljoner kronor till en ny ridbana med nya rid- och körplaner.

Hästarna sover redan i det nya stallet, men på dagarna är de ute på bete..

Upplands-Bro Ryttarförening uppmanar alla som kommer till invigningen att samåka eller resa med kollektivtrafik då antalet parkeringsplatser är begränsat.