ANNONS

Ny chans att tycka till om Ekedalsskolan

Ekedalsskolan.
Snart hålls ännu en medborgardialog om Ekedalsskolan i Gustavsberg.
Turerna kring nedläggningshotade Ekedalsskolan har varit många. I september hålls ytterligare en medborgardialog om skolans framtid. Idag öppnar anmälan.
ANNONS

Den 7 september får Värmdöborna chans att tycka till om Ekedalsskolan. Det är den andra medborgardialogen sedan december 2016. Då diskuterades tre alternativa förslag för skolans framtid. Resultatet blev att Värmdöborna ville renovera skolan.

Läckage och fasadskador

Men trots resultatet från medborgardialogen kom Alliansen i våras med förslaget att bygga en ny skola på den så kallade skoltomten i Charlottendal. Detta då Ekedalsskolans skick bedöms vara i för dåligt skick.
– Brister finns i skolans byggnader som med hänsyn till byggnadernas åldrar bedöms som tidstypiska. Vindar har vissa skador efter gamla läckage och delar av fasaderna är skadade, säger Per Hallsten, fastighetschef i Värmdö kommun.

”I vårt förslag har vi i första hand utgått från vad som är bäst för barnen (…) I en modern skola kan våra lärare fokusera på innehållet i utbildningen och pedagogiken istället för dagliga utmaningar med arbets- och lärmiljön” skrev Alliansen i ett pressmeddelande.

”Ett förakt för Värmdöborna”

Men det snabbt lagda förslaget fick stor kritik och oppositionen var inte sena med att begära ny medborgardialog.
 Det är ett förakt för Värmdöborna att först hålla medborgardialog om skolans renovering och sedan vilja besluta att skolan ska läggas ned utan någon som helst dialog. Vi kräver en medborgardialog om det här förslaget, sa Mikael Lindström (S), oppositionsråd, till Mitt i i våras. 

1 500 får svara på telefonenkät

Efter den massiva kritiken beslutade kommunen att, vecka 33 och 34, genomföra en telefonenkät till 1 500 utvalda som delvis handlar om förslaget om en ny skola i Charlottendal.

Anmälan till medborgardialogen i september öppnar 22 augusti. Alla som vill får anmäla sig.

ANNONS
Fakta

Medborgarna ville renovera

I december 2016 hölls en medborgardialog om tre olika alternativ för renovering av Ekedalsskolan.

Medborgardialogen förespråkade alternativ 2; att renovera och utöka kapaciteten för fler elever och att de nuvarande byggnaderna skulle fortsätta att användas till skolverksamhet.

Då fanns inte förslaget att lägga ner skolan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.