ANNONS

Charlie fick tillbaka sin filt

Julia Long och sonen Charlie har ett tufft år. Charlie föddes för tidigt och när han bara var två månader gammal dog hans pappa. Snuttefilten blev mer än bara en filt – och när den försvann var Charlie otröstlig.

Men efter en Facebook-efterlysning klev räddaren fram: en vävare i Varberg.
ANNONS

Julia Long och sonen Charlie, 15 månader, i Blackeberg har kämpat mer än de flesta det senaste året. När Charlies pappa gick bort föll tillvaron i bitar. Snuttefilten blev ett stöd genom sorgen. Charlie älskade den och för Julia Long hade den en speciell betydelse.

– Vi köpte den tillsammans samma dag som jag fick veta att jag var gravid. Det var det första vi köpte till Charlie, berättar hon.

När filten försvann i tunnelbanan blev både hon och Charlie förtvivlade.

– Jag var jätteledsen och Charlie var jätteledsen. På natten kunde han inte sova. Han vaknade och grät och var helt hysterisk.

Julia Long är säker på var hon tappade bort filten. Det var när hon precis hade klivit av tunnelbanan i Liljeholmen och skulle byta till tvärbanan mot Alvik.

– Jag var jättestressad och Charlie var jättegrinig. Jag hade så mycket packning i vagnen så jag lade filten på suffletten. När jag lade ner honom i vagnen för att han skulle dricka sin välling tänkte jag inte på det och drog upp suffletten, berättar hon.

Hon ringde direkt till SL och bönade om hjälp. Men filten kom inte tillrätta. Under tiden fortsatte Charlie att sakna den.

– Han kunde inte sova bra en enda natt när han inte hade filten, berättar Julia Long.

Och på dagarna gick han och letade.

ANNONS

– Han tittade i sängen och lyfte på kudden och tittade i vagnen. Det var jättejobbigt och hjärtskärande att se.

– Han visste nog inte riktigt själv vad det var som saknades, han kände bara att något var fel.

Julia Long undersökte om det gick att köpa en ny likadan filt men beskedet var att den hade slutat att tillverkas. Då gjorde hon i desperation en efterlysning via Facebook. ”Snälla, om ni sett eller vet vart man kan få tag i en hör gärna av er.”

Postningen tog skruv och hade snart 300 delningar. Redan dagen efter kom ett samtal från Kim Ekelund i Varberg, något som Borås tidning och Expressen var först att berätta. Hans familj driver det väveri i Borås där filten en gång tillverkades.

– Jag hörde av mig och sa att det fanns en liten chans att min mormor hade lagt undan några exemplar av den där filten, berättar Kim Ekelund för Mitt i.

Och det hade hon.

– Det var ren tur, säger Kim Ekelund som genast ringde upp Julia Long och sa att han och hans sambo tänkte sätta sig i bilen och åka upp till Stockholm.

Efter fem-sex timmars bilresa ringde han på dörren hemma hos Julia Long och överräckte paketet med filten. Det var ett känslosamt ögonblick för alla inblandade.

– Jag visste inte att det fanns sådana människor, säger Julia Long.

Charlie tog genast den nya filten till sig och sover nu gott på nätterna igen.

Fakta
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.