SL-chaufför åtalas för våldtäkt – under färd

våldtäkt på buss
En bussförare åtalas för våldtäkt på en kvinnlig passagerare.
En bussförare från SL åtalas för att ha våldtagit en kvinnlig passagerare. Övergreppet ska ha utförts på en nattbuss i västerort – medan mannen körde bussen.

Händelsen ska ha inträffat på en nattbuss på väg genom västerort i mitten av december i fjol.

Enligt åklagaren ska den misstänkte mannen ha genomfört handlingar jämförliga med samlag mot kvinnan när hon var under drog- och alkoholpåverkan, vissa av dem när hon sov, alternativt varit medvetslös.

Hotade slänga av kvinnan

Mannen, som är i 60-årsåldern, ska sedan ha förmått kvinnan att onanera åt honom och utföra oralsex medan han körde bussen.

När kvinnan sa ifrån ska han ha hotat att slänga henne av bussen, enligt åtalet.

Förutom våldtäkt åtalas mannen för vårdslöshet i trafik, vilket bland annat ska ha bestått i att han helt släppte ratten för att knäppa upp byxorna.

Nekar till brott

Som bevisning anförs bland annat övervakningsfilmer från bussen och ett rättsintyg från Södersjukhuset där kvinnan undersöktes.

Mannens offentliga försvarare, advokat Sabina Saidi, är mycket fåordig.

– Min klient nekar. I övrigt kommenterar jag inte ärendet.

Greps i depån

Den åtalade förarens arbetsgivare Arriva kände inte till anklagelserna förrän mannen greps.

– Det jag vet är att den här föraren hämtades i depån av polis den 6 februari. Innan dess har, såvitt jag kunnat få fram hittills, ingen hos oss haft någon information om den här händelsen, säger Christer Ekelund, kommunikationschef på Arriva.

Tagen ut tjänst

Mannen har suttit häktad sedan gripandet, och är formellt tagen ur tjänst. Nu inväntar Arriva den rättsliga processen.

– Vi kan inte och ska inte sparka någon eller göra någonting innan det finns en dom. Men han är tagen ur tjänst eftersom han är misstänkt för ett så allvarligt brott.