ANNONS

Ny chef efter ett års sökande

I augusti tillträder Mikael Rångeby som ny chef för samhällsbyggnadskontoret i Väsby.
I augusti tillträder Mikael Rångeby som ny chef för samhällsbyggnadskontoret i Väsby.
Upplands Väsby kommun rekryterar nya chefen för samhällsbyggnad från Järfälla kommun.
ANNONS

Upplands Väsby kommun har rekryterat en ny chef för avdelning samhällsbyggnad.Idag har samhällsbyggnadskontoret en tillförordnad chef sen den tidigare chefen lämnade sitt uppdrag våren 2016.

– Det har varit en svår rekrytering. Det är ont om personer som passar för uppdraget som har det tekniska kunnandet, kommunalerfarenhet, gärna erfarenhet från näringslivet och framförallt är en duktig ledare, säger kommundirektör Hillevi Engström.

Mikael Rångeby kommer direkt från uppdraget som  Bygg- och miljödirektör i Järfälla kommun. Han har bland annat arbetat med utvecklingen av Barkabystaden och Mälarbanans utbyggnad i Järfälla kommun men även arbetade för de båda konsultföretagen Sweco och Thyréns.

– Vi har flera stora samhällsbyggnadsprojekt framför oss. Jag är jätteglad att vi har kunnat locka hit honom. Vi har blivit imponerade av hans erfarenheter från en större kommun där han arbetat med stora projekt, säger Hillevi Engström.

Mikael Rångeby kommer tillträda som samhällsbyggnadschef den 7 augusti.

– Att Upplands Väsby utsågs till Årets samhällsbyggare 2016 och att kommunen har flera innovativa och spännande samhällsbyggnadsprojekt på gång gör rollen som samhällsbyggnadschef till en spännande utmaning för mig, säger Mikael Rångeby, tillträdande samhällsbyggnadschef i ett pressmeddelande.