ANNONS

Ilska över chockhöjda p-hyror i västerort

Gert Wallenbro får höjd p-hyra med 150 kronor.
Gert Wallenbro får höjd p-hyra med 150 kronor.
Svenska Bostäders chockhöjning av avgiften för förhyrda parkeringar väcker irritation i västerort. Gert Wallenbro i Hässelby får betala 150 kronor mer i månaden.
– Det är ju inte så att pensionen höjs i samma takt, säger han.
ANNONS

I snitt innebär kommunala bostadsbolaget Svenska Bostäders höjning en ökad månadshyra för en p-plats i Stockholms stad med 159 kronor i månaden, vilket motsvarar 45 procent.

Men på många håll blir höjningen betydligt högre än så.

800 för garageplats

I Vällingby höjs avgiften för en garageplats till 1 000 kronor, vilket är i många fall är en höjning med 300-400 kronor. I Hässelby höjs p-platserna till 400 och garageplatserna till 800 kronor i de flesta fall. I många fall rör det sig om en fördubbling av avgifterna.

Gert Wallenbro på Loviselundsgatan i Hässelby gård får en höjning på totalt 150 kronor i månaden för sin p-plats och garageplats. Han kommer jämförelsevis lindrigt undan jämfört med många andra, men det svider ändå.

– Hyran går upp, allting går upp. Men vad ska man göra åt det? Det är bara pensionen som inte går upp, inte min i alla fall, säger han.

Dryg fördubbling i Grimsta

På Grimstagatan träffar Mitt i västerort Hassan, som har sin bil på en p-plats utanför huset. Den avgiften stiger nu från 197 kronor till 400 – mer än en fördubbling.

– Jag tycker det är för mycket, och jag är inte nöjd med parkeringsplatsen, den är för smal. Men jag måste ju parkera bilen någonstans, säger Hassan.

Omkring 1  800 av Svenska Bostäders hyresgäster i Hässelby-Vällingby berörs av höjningarna.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.