Chocko blev attackerad under promenad

Mellanpudeln Chocko.
Mellanpudeln Chocko.
Såret på magen efter attacken.
Såret på magen efter attacken.
Pudeln Chocko blev attackerad av en kamphund under en promenad i Spånga förra veckan och fick opereras på djursjukhus.
Även dagmatten Elisabeth Hemdal blev biten i handen.
Nu efterlyser de den aggressiva hundens ägare.

Det var förra måndagen, den 8 januari, som mellanpudeln Chocko blev attackerad av en annan hund under en promenad i hemmakvarteren i Spånga.

Sedan ett par år tillbaka är Chocko hos sin dagmatte och daghusse Elisabeth Hemdal och Hans Pettersson om dagarna då ägaren Per Swedberg är på jobbet.

En stor hund attackerade

Den här måndagen var Elisabeth Hemdal ute som vanligt med Chocko för en lunchpromenad. När de kom till Spångavägen/Grippyvägen såg de en annan stor hund en bit bort.

– Då rusade den stora hunden mot oss, och hussen som höll i orkade inte hålla emot utan åkte bara med. Som tur är lyckades jag sära på dem, men Chocko blev svårt biten i magen och i ljumsken. Jag var tvungen att se så att tarmarna inte hade kommit ut, berättar Elisabeth Hemdal, som själv blev biten i handen när hon särade på hundarna.

Fick sy hop muskeln

Chocko fick opereras på djursjukhus där den trasiga muskeln syddes ihop, men mår bra idag. Elisabeth Hemdal fick åka till sjukhus, där hon fick såret omlagt och fick antibiotika utskrivet.

– Han som gick med hunden såg ung ut och borde inte gå om han inte kan hålla i den. Kändes inte som att han var ägaren. Hunden borde ha munkorg, säger hon.

Hunden liknade en amerikansk pittbull, enligt henne.

– Det är ingen hund jag sett tidigare i området.

Efterlyser ägaren

Nu efterlyser de ägaren till hunden. Chockos ägare Per Swedberg har satt upp lappar med en efterlysning. Händelsen är även polisanmäld. Attacken mot hunden är ett civilrättsmål och Elisabeths handskada är rubricerad som misshandel.

– Hundägaren är skyldig att stå till svars för en skada och borde ta sitt ansvar. Det kostade en del att operera på djursjukhuset. Som tur var gick det att operera, det hade kunnat sluta riktigt illa, säger Per Swedberg.