ANNONS

Chokladboll friar Brommabo från drograttfylla

Mannen åt chokladbollar som han inte visste innehöll cannabis.
Mannen åt chokladbollar som han inte visste innehöll cannabis.
Mannen hade ovetandes ätit chokladbollar som innehöll cannabis på fyllan. När han stoppades av polis ett dygn senare åkte han fast – nu frias han av hovrätten.
ANNONS

Det var i augusti 2015 som den nu 38-årige brommabon och hans vänner var ute och åkte bil. Eftersom 38-åringen inte hade druckit något så var det han som körde. Bilen de åkte i hade belagts med körförbud och polisen stannade männen. Polisen misstänkte att de var påverkade av narkotika och beslutade om provtagning. 38-åringens prov gav utslag för cannabis och mannen dömdes i tingsrätten till dagsböter för att ha kört bil narkotikapåverkad.

Men fallet överklagades till Hovrätten och nu frias mannen. Där berättade han att hans dåvarande rumskompis hade bakat chokladbollar preparerade med cannabis. Han kände inte till att de innehöll droger och när han åt av dem var han alkoholpåverkad. Därmed kände han inte av effekten och visste alltså inte att han tagit narkotika när han ett dygn senare körde den bil som blev stoppad av polisen.

Hovrätten skriver i sin dom att 38-åringens uppgifter inte framstår som orimliga och att han därför ska frikännas från såväl rattfylleri som narkotikabrott.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.