ANNONS

Chokladtjuv stoppad – 300 chokladkakor stulna

En misstänkt tjuv stal totalt 300 chokladkakor från Ica kvantum förra veckan.
En misstänkt tjuv stal totalt 300 chokladkakor från Ica kvantum förra veckan.
Förra veckan drabbades Ica kvantum av två chokladkupper. En misstänkt tjuv la beslag på över 300 kakor men tack vare övervakningsfilmen kunde personalen stoppa honom.
ANNONS

Förra måndagen stannade en man till vid godishyllan på Ica Kvantum och lassade ner 226 stycken 200 grams chokladkakor i sin väska. Mannen fick med sig choklad till ett värde av 5600 kronor i stölden.

– Vi har sett det här i Väsby förut, flera butiker i centrala Väsby har haft tjuvar som tagit stora mängder choklad, säger kommunpolis Malin Sundström.

De senaste åren har flera butiker i Stockholm drabbats av stöldvågen som bland annat ger sig på godishyllorna i butiken. Anledning till att man tar just choklad skulle kunna vara för att sälja den vidare i mindre butiker, tror Malin.

– När det är sånna mängder handliar det inte om någon som har cravings. Det är nån som jobbar med att stjäla choklad i olika butiker.

Under helgen misstänks samma man ha slagit till mot Ica kvantum på nytt. Personalen kände igen hans väska från butikens övervakningsfilm från stölden. Även denna gång lassade han ner choklad i sin väska men när han kom fram till kassan stoppades han av väktare innan han passerat.

ANNONS

Han misstänks nu för stölden på måndagen och även försök till stöld under helgen. I väskan hittade personalen 106 stycken 200 grams kakor.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.