Christinaskolan vill öppna gymnasium

De leder Christinaskolan: Amanda Schütz,  vd och Åsa Johanssson, rektor.
De leder Christinaskolan: Amanda Schütz, vd och Åsa Johanssson, rektor.
I går torsdag lämnade Christinaskolan på Lidingö in en ansökan om att öppna gymnasium.
– Vi har sett att det saknas gymnasieplatser i kommunen. Sen är det roligt också, säger Christinaskolans VD Amanda Schütz.

Grundskolan Christinaskolan i Gångsätra lämnade i går torsdag in en ansökan om att få öppna en gymnasieskola på Lidingö.

Om ansökan går igenom kan ett nytt fristående gymnasium på Lidingö se dagen ljus augusti 2020.

Litet gymnasium

– Vi har sett att det fattas gymnasieplatser i kommunen. Men inte tillräckligt att öppna bara en gymnasieskola. Eftersom vi redan har en grundskola har vi skalfördelar och kan till exempel utnyttja lokaler. Sen är det roligt också, säger Amanda Schütz, vd för Christinaskolan.

Målet är att öppna en liten gymnasieavdelning med 300 platser när den är helt utbyggd. Man vill erbjuda ekonomi- och samhällsprogrammet.

– Enligt statistik är det många elever som väljer de linjerna som förstahandsval som inte får plats på Hersby, säger Amanda Schütz.

Fokus på lärande

Hur skolan ska profilera sig och exakt vilka lokaler den ska ligga i är inte klart.

– Det är en senare fråga. Men som alltid kommer vi att ha ordning och reda och fokusera på lärande i allt vi gör, säger Amanda Schütz.

Utbildningsnämndens ordförande Amelie Tarschys Ingre (L), välkomnar ansökan.

– Vi ser positivt på nya fristående skolor, framförallt gymnasieskolor. Men vi inväntar ansökningsförfarandet, säger hon.